Delta i SLU:s undersökning om framtidens grisproduktion
Syftet med undersökningen är få fördjupade kunskaper om arbetsmiljön inom svensk grisproduktion och målet är att skapa underlag för utveckling, utbildning, rådg [...]
Gemensam satsning på svenskt griskött
Med målet att främja den inhemska grisproduktionen, stärka tillgången och utveckla efterfrågan på svenskt griskött i Coops butiker, inleder butikskedjan och HKS [...]
#säkramaten – samarbete för att säkra animalisk livsmedelsproduktion
Skenande kostnader på framför allt foder, diesel och el har lett till en mycket allvarlig situation i Sverige som utmanar vår livsmedelsproduktion. Mycket talar [...]
LRF larmar: Livsmedelsförsörjningen hotad
Det svenska lantbruket står inför ett mycket allvarligt läge. Höjda priser slår hårt mot bönderna – och många riskerar konkurs om inget görs, larmar Lantbrukarn [...]
”Ju högre foderpriset är desto viktigare blir hälsoläget”
Vad tycker du är en dålig fodereffektivitet? Var går gränsen för när du börjar sätta fokus på det? – Det fokuset finns alltid, det får man aldrig släppa. Grisen [...]
”Vi vill stärka förtroendet för det vi gör”
Svenskt kötts film om slakt och djurhållning i Sverige, har fått många positiva reaktioner och väckt stolthet bland lantbrukare och konsumenter. Fortsätt läsa a [...]
Små överskott på smågrismarknaden
Med stigande kostnader i grisproduktionen ökar incitamenten att ställa slaktgrisar stallar tomma. Grisföretagaren har frågat våra större slakterier om de har se [...]
”Att vara ledare är också ett jobb”
Företagen i grisbranschen blir allt färre men större och för att uppnå bra resultat är engagerade och skickliga medarbetare en nödvändighet. Trivsel och samarbe [...]