Märkningen Kött från Sverige

Märkningen Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. På bara ett par år har märkningen nått en varumärkeskännedom på 84 procent och möjliggör en ökad transparens gentemot konsumenterna. Målet är att Från Sverige-märkt ska vara det självklara valet vid alla måltider.

Kött från Sverige är ett förtydligande märke som används på kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att livsmedlet både är förädlat och förpackat i Sverige.

Svenskmärkning AB hanterar och administrerar allt som har med ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige att göra. Mer information hittar du på webbplatsen fransverige.se.

Swedish Pork

Swedish Pork är ett kommunikationskoncept framtaget av Sveriges Grisföretagare och syftar till att ge konsumenter mer kunskap om svenskt griskött.

Genom SweDish Pork berättar vi om det omfattande hållbarhetsarbete som pågår, köttets näringsinnehåll, och inte minst den fantastiska smaken och allt gott som man kan tillaga. Pork är en läskande krydda till våra svenska gröna smakkompisar. Lagom mängd kött som kombineras med växtbaserat är den absolut bästa och godaste maten – för konsumenten, det resurssmarta samhället och vårt klimat.

Läs mer på swedishpork.se och följ oss gärna på Instagram @swedishpork.