Sveriges Grisföretagare ställde fråga i statsministerdebatten

2024-07-19

Under statsministerkandidaternas slutdebatt var Cissi Klasson, ledamot i Sveriges Grisföretagares styrelse, på plats för att ställa en fråga till Ulf Kristersson och Magdalena Andersson.

”Jag drabbas, precis som alla livsmedelsproducenter, hårt av de höga priserna. Min elkostnad har ökat från 1 miljon per år till 3 miljoner. Vi hör dagligen om framtidens ökade elbehov och samtidigt upplever jag att debatten ofta fastnar i att man ställer kärnkraft mot vindkraft vilket inte leder någonstans. Som lantbrukare sitter jag på en enorm potential och har tillgångar för att producera energi men det kräver stora investeringar. Så jag undrar vad ni ska göra för att underlätta för oss lantbruksföretagare att kunna utnyttja den gemensamma möjligheten att förse landet med grön energi?”

Se programmet och Cissi Klassons deltagande ca 24 min in i sändningen:
https://www.tv4play.se/program/duellen/avsnitt/13735278