Medlemsundersökning: Om Lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder inom jordbruks- och livsmedelskedjan (LOH)

2024-05-21

Leverantörer och köpare inom jordbruks- och livsmedelskedjan omfattas sedan förra året av en ny lagstiftning som ska skydda mot orättvisor och oschyssta arbetsvillkor. Exempelvis sena betalnings- och avbeställningstider eller att köpare kräver betalning för saker som inte är kopplade till leverantörens försäljning.

Det är Konkurrensverket som är utsedd tillsynsmyndighet och ser till att lagen följs. De har bett oss i Sveriges Grisföretagare att distribuera en undersökning om lagen till alla medlemmar. Svaren ska Konkurrensverket kunskap om hur väl leverantörer och köpare förstår vilka möjligheter och skyldigheter som lagen innebär.

Undersökningen tar 5 minuter och vi hoppas att du vill delta för att ge din input. Svaren kommer att användas för att förbättra Konkurrensverkets arbete med bland annat kunskapsspridning i området för lagen.

Delta i undersökningen här

Undersökningen är öppen till och med den 5 september 2022. Vid frågor kontakta Kristin Kindgren på Konkurrensverket, 08-700 16 71 eller kristin.kindgren@kkv.se.

Tack för att du deltar!