Anmäl dig till Grisföretagardagarna, 23-25 november!

2022-01-19

Nu är det äntligen dags för årets största event för oss inom grisnäringen. Den 23-25 november arrangeras Grisföretagardagarna och erbjuder tre dagar fulla med kunskap, inspiration och nätverkande. I år genomförs eventet digitalt men nästa år hoppas vi kunna träffas på plats.

Temat för Grisföretagardagarna är Framtiden, med framtidens trender, stallar och utmaningar i fokus.

Eventet arrangeras av oss på Sveriges Grisföretagare, Gård & Djurhälsan, LRF och Svenska Köttföretagen.

Från programmet

Tisdag 23/11: Framtidens trender
09:00 Välkomna
09:10 Så funkar grislobbying inom EU – Axel Hansson, LRF Brysselkontor
09:20 Hur jobbar europeisk grisnäring tillsammans inom EU – Antonio Tavares, EU:s Grisproducenter
09:55 Den nya djurskyddslagstiftningen inom EU – Christian Juliusson, DG Santé, EU Kommissionen
10:40 Kommer det vara ok att äta kött i framtiden? – Isabel Moretti, Svenskt Kött
11:10 ICA tror på svensk gris – Mats Heljestrand, ICA

Onsdag 24/11: Framtidens stallar
9:00 Välkomna
09:10 Finns det nya vägar för riskkapital för Lantbruksföretag – Helena Silvander, Tillväxtbolaget
09:45 Kylning av golv i slaktgrisstallar – Axel Sannö, Gård & Djurhälsan och Cecilia Lindahl, RISE
10:40 Nya lösningar för framtidens slaktgrisstallar – Studiebesök på Åsens säteri
11:15 Vägledning vid utökad grisproduktion – Ingvar Eriksson & Fredrik Engström, Gård & Djurhälsan

Torsdag 25/11: Framtidens utmaningar
09:00 Välkomna
09:10 Smittskydd när Afrikansk svinpest hänger på låset – Johanna Fjelkner & Gunnar Johansson, Gård & Djurhälsan 
09:55 Mjölkkoppar till smågrisar – för ökad överlevnad – Fredrik Persson, Lifsungs och Tore Elisson, Vallberga Lantmän
10:50 Lyckas med din avvänjning – Camilla Hallgren, Gård & Djurhälsan

Läs mer och anmäl dig här

Relaterat innehåll