Publicerad -

Nyhetsarkivet

 

2014-03-02 Ge svensk grisnäring stöd för sin överlevnad
ATL - Sveriges höga kostnader och en marknad som bara vill betala för 30 procent av grisen är grunden till griskrisen. Ingemar Olsson, Grisföretagarna, skriver här vad som måste göras.
2014-02-25 Femkamp i hållbar grisuppfödning
Svenska Djurhälsovården - Svensk grisnäring i ett internationellt perspektiv Vad menar vi med begreppet hållbar grisuppfödning? Här har vi samlat information om flera viktiga skillnader mellan svensk och utländsk produktion.
2014-01-06 D8 - Randklippning
Information om randklippning finns att läsa i: Statens jordbruksverks föreskrifter om operativa ingrepp samt skyldigheter för djurhållare och för personal inom djurens hälso- och sjukvård.
2014-01-06 Obligatorisk märkning av gris, lamm, get och fågel
I korthet innebär reglerna: Kött ska märkas med uppfödd och slaktad. Med uppfödd menas ett land där djuret har tillbringat en substantiell del av sitt liv. Mer information finns i länken.
2014-01-06 Sammanfattning av Svenska Pigs Byggprojekt 2012-2013
2014-01-06 En rapport om svenskt kött 2013
Svenskt Kött har tagit fram en rapport som samlar fakta om det svenska köttet: I kosten, för sysselsättningen, djuromsorgen, den biologiska mångfalden och de öppna landskapen.
2013-12-11 Bra djurskydd på svenska grisgårdar
Pressmeddelande som skickades från Jordbruksverket -De senaste åren har djurskyddet generellt förbättrats på svenska grisgårdar. Länsstyrelsernas djurskyddskontroller visar på allt färre brister som leder till anmärkningar. De djurskyddsdeklarationer som infördes 2010 har bidragit till den positiva utvecklingen.
2013-11-19 LRF Kött
Sveriges Grisföretagare säger ja till LRF Kött.
2013-11-01 Svensk unggris tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2014!
Svenskt Kött - Svensk unggris är utvald som tävlingsråvara i Bocuse d’Or Europe, Kock-EM 2014. – Vi är oerhört stolta och glada. Detta är ett bevis på att vårt fina svenska griskött håller en mycket hög klass, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött.
2013-10-30 Afrikansk svinpest
Afrikansk svinpest är en mycket allvarlig virussjukdom som drabbar tam- och vildsvin. Läs mer i bifogad fil vad du som grisföretagare ska tänka på.
2013-10-30 Framtidens grisföretagare - är du en av dem?
Välkommen till byggtemadagar i Kristianstad och Kvänum den 31 okt och den 4 dec 2013.
2013-10-30 Modern köttkontroll
Modern köttkontroll ger fortsatt säkra livsmedel.
2013-09-17 Verksamhetsledaren rapporterar
En rapport om vad som är på gång från Sveriges Grisföretagares verksamhetsledare Margareta Åberg kommer här.
2013-09-17 Alnarps Grisdag 10 oktober 2013
För mer information klicka på länken.
2013-07-07 Sveriges dyraste matkasse
Svenskt Kött i Almedalen - Vi älskar extrapriser, men vad är det egentligen vi betalar för? Varför är det priset som styr och inte kvalitén? Vem är det som får betala priset för den billiga maten? Almedalsveckans första dag inleddes med frukostseminarium i Svenskt Kötts regi.
2013-06-26 Fortsätter det så här har vi snart inga svenska grisar
Svar på öppet brev till Sveriges Grisföretagare i Land Lantbruk nummer 25, från veterinärstudenter ställt till ordförande i Sveriges Grisföretagare.
2013-06-12 Djuromsorgsprogram
Förslaget till djuromsorgsprogram har tagits fram av en expertgrupp med bred och mångårig erfarenhet från svensk grisuppfödning.
2013-06-07 Nytt program ska ge bättre djuromsorg
ATL-Sverige är bra på mycket vad gäller djuromsorg men inte allt. Därför initierar Sveriges Grisföretagare ett helt nytt djuromsorgsprogram.
2013-06-07 Nya regler ska gynna grisböndernas lönsamhet
Land Lantbruk-Stärkt lönsamhet och färre döda smågrisar ska bli resultatet av Sveriges Grisföretagares förslag till nytt djuromsorgsprogram. I flera punkter föreslås ändringar i det svenska regelverket.
2013-05-28 Marknadskommentar vecka 21 2013
Sveriges Grisföretagares marknadskommentar.
« Föregående sida 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Nästa sida »