Publicerad 2006-06-05

Vetesallad med smak av Präst

4 port

2 dl helt vete
20 färska bönor, t ex vaxbönor och brytbönor
30 sockerärter
8 små tomater
1 rödlök
1 vårlök
200 g ruccola
100 g ärtskott
5 blad citronmeliss
½ dl strimlad bladpersilja
½ dl grovt skuren dill
1 ½ dl lagrad ost, typ Präst

Dressing:
4 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Koka vetet enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna.
Koka bönor och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten, så att de fortfarande har tuggmotstånd. Kyl dem i kallt vatten. Dela tomaterna i två delar. Skala och strimla rödlöken, ansa och strimla vårlöken. Blanda vetet med bönor, sockerärter, tomater, lök, ruccola, skott och örter. Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ner dressingen i salladen och strö över osten innan servering.