Publicerad 2005-10-07

Skinkfylld falukorvstournedos med svamp och ärtrisoni och äppelketchup

Framåt helgen passar det att fira ledigheten med en festklädd falukorv. Skinka sätter piff på korven och de små pastagrynen är festligare än vardagsmakaronerna.

Foto: Arne Adler
4 portioner

600 g falukorv i 4 bitar, 3-4 cm tjocka
4 skivor lufttorkad skinka
1/2 dl ketchup
1/2 dl äppelmos
1 msk bostongurka
250 g risoni (liten pasta)
salt
200 g färsk svamp tex shiitake, i bitar
1 msk flytande matfett
200 g ärtor

Blanda ketchup med äppelmos och gurka.
Koka pastan i saltat vatten. Fräs svampen i matfett. Blanda ner svamp och ärtor i pastan och låt bli varmt.
Skär ett jack i varje korvskiva och fyll med skinka. Stek eller grilla korven i panna.