Publicerad 2005-08-26

Äpple och fläskfyllda karrérulader med puré på mandelpotatis

Karré fylld med äpplen och goda tillbehör såsom mandelpotatispuré, kantareller och rosmarinsky.

4 portioner

Foto: Rickard Forsberg
600 g fläskkarré i 4 skivor
1/2 gul lök, hackad
75 g rökt fläsk, tärnat
1 syrligt äpple, tärnat
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk smör
salt och vitpeppar

750 g mandelpotatis
100 g jordärtskocka
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
salt och vitpeppar

2 dl kalvbuljong
1 1/2 msk mörk maizenaredning
1 tsk färsk rosmarin, hackad
salt och vitpeppar

100 g kantareller
2 msk smör

Fräs lök, äpple, fläsk och rosmarin i smör och låt svalna.
Banka försiktigt ut köttskivorna något.
Krydda och fördela 2/3 av äppelfyllningen på skivorna och rulla ihop. Bind ihop eller fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i smör och stek dem färdiga i ugn 170 graderº ca 8 min.

Koka potatis och jordärtskocka mjuk. Mosa ihop med gräddmjölk och smör.Smaksätt med salt och peppar.

Koka upp kalvfond och red med maizena. Tillsätt rosmarin och koka 3 min. Smaksätt med salt och peppar.

Bryn kantarellerna hela i smör och blanda med resterande äppelfyllning och toppa moset.