Publicerad 2005-08-01

Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och pesto

4 portioner

Foto: Arne Adler
300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar

750 g små mandelpotatisar med skal
4 kvistar färsk rosmarin
4 kvistar färsk timjan
2 rödlökar, klyftade
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

4 msk pesto

Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Repa bladen av örterna och strö över dem. Ringla över olja. Salta och peppra. Stek i ugn ca 30 min. Vänd någon gång under tiden.

Snitta svålen och grilla fläsket ca 7 min per sida på grill eller i panna. Grilla filéskivorna ca 2 min per sida. Salta och peppra.

Servera med peston.