Publicerad 2005-05-30

Årsstämma 2005 - Välkommen till stämman med flyt

Vi har valt att visa upp Halland från sjösidan. Som vi hallänningar ser det, får ni därmed se Sverige från sin bästa sida, framsidan.
Värt att nämna är att vi hallänningar är av segt virke, vi lever längst i Sverige. Landskapet är egentligen ett Sverige i minatyr, med åker, skog och hav och vi talar faktiskt många olika dialekter i vårt förhållandevis lilla län. Dessutom vet du väl, att vi förutom att vi är duktiga på lantbruk också är ett stort turistlän.

Vi har i planeringen inför årets stämma för Sveriges Grisproducenter tagit hänsyn till grisproducenternas pressade ekonomiska läge och vi tycker att vi har funnit ett fint sätt att kunna samla alla under samma tak, eller mer exakt: i samma båt.

Vi reser således med Sten Lines färja Stena Germanica Göteborg-Kiel tur och retur. Påstigning sker tisdag den 14 juni och avstigning torsdag morgon den 16 juni, vilket framgår av programmet längre bak i denna Stämmotidning.

När vi färdas på vattnet mellan Sverige och Danmark, kan vi också ägna slagen i Brömsebro och Knäred en tacksamhetens tanke, då Halland blev svenskt och inte danskt. Därefter stävar vi mot tyska Kiel.

Vi ser fram emot att tillsammans med er kära stämmodeltagare 'ro båten i land'. Med detta menar vi att vi alla ska få uppleva en bra stämma, full av nya intryck där vi känner stor gemenskap och glädje. Vi vill givetvis också att stämmodagarna ska ge matnyttig information för alla oss i grisbranschen och vi har att se fram emot en intressant debatt med jordbruksminister Ann-Christin Nykvist i spetsen. Spännande debatt, möten och seminarier med internationell prägel finns således att tillgå. Vi är också glada att vi även på denna stämma kan möta näringens främsta leverantörer genom vårt utstäl-ar- och sponsorsamarbete. Varmt tack till dessa framsynta företag!

Vi utlovar också givetvis god mat med halländsk anknytning samt halländsk underhållning. Gör dig redo för ett möte med BH-bandet, världsberömt i hela Halland och känt bland annat från Falkenbergsrevyn.

Varmt välkomna till 'Stämman med flyt'!

Önskar styrelsen för Hallands Grisproducenter

PS. Ta med passet!DS