Publicerad 2005-05-30

Mingeltallrik med chilikotlett och skinkpaj

Chilirullad kotlettrad, paj med skinka och soltorkade tomater/ grönsakspaj, örtröra, rucolasallat cocktailtomater, katrinplommon, portionsbröd.

8 portioner

Foto: Arne Adler
Kotlett:
1 kg benfri svensk kotlettrad
salt och vitpeppar
2 tsk chilipulver

Paj med skinka och soltorkade tomater/ grönsakspaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
3 ägg
3 dl mjölk
salt och svartpeppar
3 dl lagrad ost, riven

Skinkfyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade

Grönsaksfyllning:

1 liten zuccini, strimlad
1 röd paprika, tärnad
1/2 purjolök, strimlad
1 vitlöksklyfta, hackad

Örtröra:
3 dl matyoghurt
1/2 dl färsk salvia, hackad

1 tråg rucolasallat
16 cocktailtomater, halverade
16 katrinplommon
8 portionsbröd

Kotlett:
Sätt ugnen på 175º.
Klappa in kryddorna i köttet runtom. Stek med digitaltermometer till innertemperatur 65º. Låt svalna i folie och skär i 5 mm tjocka skivor och därefter i lämpliga gaffelbitar

Paj:
Sätt ugnen på 200º.
Lägg mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
Låt tomaterna rinna av.
Klä en pajform, 25 cm O, med deg. Klä kanterna med folieremsor och ställ kallt 30 min. Nagga degen med gaffel och förgrädda 10 min.

Lägg fyllningen i formen. Vispa ägg och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner osten och häll blandningen i formen. Grädda ca 25 min tills fyllningen stelnat och fått färg.

Örtröra:
Blanda ingredienserna.