Publicerad 2004-11-02

Svenska frukter med Kesella vanilj

4 personer

Av Fredrik Eriksson

3 svenska päron, gärna Clara Frijs
2 svenska äpplen, gärna Aroma eller Signe Tillish
2 msk honung
1/2 citron

8 stycken Digestivekex
1 burk Kesella vanilj
1 msk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva frukten i tunna skivor och lägg dem i en skål. Värm honungen i mikrovågsugnen i cirka 20 sekunder så att den blir rinnande. Blanda med finrivet citronskal och saften från den halva citronen. Slå det över frukten och rör runt.

Bryt ner kexen grovt i en ugnsfast form och fördela frukten jämnt över. Bred ut Kesella vanilj så att det täcker och grädda i 30 minuter i mitten av ugnen. Strö kanelen över och servera varmt.

Det går även bra att förbereda detta fruktmellanmål, förvara i kylskåp och sedan värma i mikrovågsugnen i cirka 30 sekunder och servera ljummen. Lite extra Kesella vanilj eller glass passar utmärkt till.