Publicerad 2003-07-07

Grillad fläskkarré med jordgubbschutney, färsk potatissallad och grillad lime

Fläskkarré är ett säkert kort när det gäller att grilla, alltid saftigt och gott. Här med annorlunda tillbehör, potatissallad med jordgubbar och till det en jordgubbschutney.

8 portioner

8 skivor fläskkarré
salt och vitpeppar

Jordgubbschutney
500 g frysta jordgubbar, osockrade
1 gul lök, halverad skivad
1 msk färsk ingefära, riven
1 röd chili, hackad
1 msk socker
1 msk vitvinsvinäger

Färskpotatissallad med jordgubbar
1 l jordgubbar
800 g färskpotatis, kokt kall
200 g vit sparris, kokt eller konserverad
200 g sockerärtor, förvällda
1 msk olivolja
saft av 1/2 citron
flingsalt
svartpeppar, grovmalen
1/2 dl persilja, grovhackad
2 msk pinjenötter

4 lime, halverade

Koka upp alla ingredienser till chutneyn och låt sjuda ca 10 min. Låt svalna och förvara kallt.

Halvera de största jordgubbarna och potatisarna och blanda med sparris och ärtor. Häll i olja och citronsaft. Salta och peppra och blanda väl. Strö över persilja och nötter.

Krydda köttet och grilla det tills det är genomstekt ca 4 min per sida. Lägg limen på grillen med snittytan nedåt och låt den bli varm.

Servera omedelbart med sallad och chutney.