Publicerad 2003-07-07

Ljummen svamppotatisbulle med rökt sidfläsk

En modern variant av potatisbulle kryddad med rökt sidfläsk passar utmärkt som tillbehör till grillat kött eller som en liten aptitretare före maten.

Ca 10 portioner

200 g rökt sidfläsk i bit
1/2 gul lök, finhackad
100 g färsk svamp, hackad
2 msk smör
500 g potatis kokt
1 ägg
1 1/2 msk mjöl
salt och vitpeppar
2 dl ströbröd

Fräs lök och svamp i hälften av smöret och låt svalna något. Pressa potatisen och blanda med ägg och mjöl. Tillsätt svampblandningen och tillsätt eventuellt mer mjöl tills konsistensen är tillräckligt fast. Smaksätt med salt och vitpeppar. Forma minibullar och vänd dem i ströbröd. Stek dem i resten av smöret tills de fått gyllenbrun färg och låt dem svalna något. Skär små skivor av fläsk och stek i panna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg köttet på bullarna.