Publicerad 2004-03-29

Lufttorkad skinka med äggröra 'royal' och späd sparris

Som inledning på exempelvis påskmiddagen föreslås en liten aptitretare med en god lufttorkad skinka.

4 port

100 g lufttorkad skinka
4 ägg
1 1/2 dl mellangrädde
2 msk gräslök, finskuren
12 grön minisparris
1/2 msk smör
salt och vitpeppar

Skär försiktigt av toppen på äggen och separera gulor från vitor. Spara skalen. Sterilisera skalen genom att doppa dem i kokande vatten.

Blanchera sparrisen i saltat vatten 1 min och kyl i kallt vatten.

Blanda äggulor med grädde och smaka av med salt och peppar. Värm äggröran under omrörning i belagd stekpanna till det har tjocknat något. Tillsätt hälften av gräslöken.

Värm sparrisen i smör.

Servera äggröran i skalen med skinka ovanpå. Garnera med sparris och resten av gräslöken.

Receptet är komponerat av Sveriges Köttkock Andreas Nylén.