Publicerad 2004-03-15

Vintergott med karré

Äpple och fläskfyllda karrérullader med puré på mandelpotatis och jordärtskocka, kantareller och rosmarinsky.
4 portioner

600 g fläskkarré, i 4 skivor
1/2 gul lök, hackad
75 g rökt fläsk, tärnat
1 syrligt äpple, tärnat
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk smör
salt och vitpeppar

750 g mandelpotatis
100 g jordärtskocka
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
salt och vitpeppar

2 dl kalvfond
1 1/2 msk mörk maizenaredning
1 tsk färsk rosmarin, hackad
salt och vitpeppar

100 g kantareller
2 msk smör

Fräs lök, äpple, fläsk och rosmarin i smör och låt svalna.
Banka försiktigt ut köttskivorna något.
Krydda och fördela 2/3 av äppelfyllningen på skivorna och rulla ihop. Bind ihop eller fäst med tandpetare. Bryn i smör och stek färdigt i ugn 170° ca 10 min.

Koka potatis och jordärtskocka mjuk. Mosa ihop med gräddmjölk och smör.
Smaksätt med salt och peppar.

Koka upp kalvfond och red med maizena. Tillsätt rosmarin ock koka 3 min.
Smaksätt med salt och peppar.

Bryn kantarellerna hela i smör och blanda med resterande äppelfyllning och toppa moset.


Recept med bild finns i Svensk Gris med knorr nr 2-2004.