Save the date. 
27-28-29 maj 2018 är det dags för stämma på vackra Gotland
mer information finns här

ORDFÖRANDENS LEDARE

Svensk forskning har under lång tid ifrågasatts, då den ofta är långt borta ifrån dagens konventionella produktion, där vi saknar tillämpad forskning. Istället är den ofta ekologiskt inriktad. Det är inget fel i detta, men forskningen borde stå i relation till volymer i produktionen.
» Läs mer
Aktuellt

Välkomna till Gotland och Visby 27-29 maj önskar Sveriges Grisföretagare och Gotlands Grisföretagare Sveriges Grisföretagares stämma 2018

2018-02-22

Läs mer »

Anmälan till stämman på Gotland är nu öppen,länk till anmälningsformulär samt program och information om stämman och hur man kan ta sig till Gotland finns på denna sida så klicka in och anmäl er!

1 NOVEMBER KRITISKT DATUM FÖR ANALYSER TILL SUGGPENGEN

2017-10-05

SJV förändringsförslag innebär generell avvänjning för smågriskullen vid 28 dagar, istället för enskild smågris

2017-08-23

Det är viktigt att fortsätta värna den höga svenska djuromsorgen som vi har och är stolta över. Just djurens välmående är en av faktorerna till mervärdet med det svenska köttet. För att stärka konkurrenskraften för det svenska köttet, både här i Sverige och internationellt, har Jordbruksverket lämnat in en konkurrensansökan till EU som innebär att svenska smågrisar ska få en generell avvänjningsålder på 28 dagar. Detta är samma tid som enskilda svenska smågrisar avvänjs från suggan idag.

Jordbruksverkets förslag till L106 gris

2017-08-22

Med anledning av senaste tidens diskussion i media angående smågrisarnas avvänjningsålder, finns här föreskriften L106 se kap3 §2 om avvänjningsålder. Finns i Bryssel för teknisk runda.